Опубліковано Залишити коментар

Рецензія “Into The Eagle’s Nest”

Into the Eagle’s Nest – це екшн-гра з видом зверху вниз, створена в дусі аркадного хіта Gauntlet. Ваша місія – проникнути в добре захищену нацистську фортецю, відому як “Орлине гніздо”, щоб врятувати трьох союзних диверсантів. Збирайте ключі, щоб відкрити замкнені двері, і ретельно плануйте постріли, оскільки боєприпаси обмежені. Після того, як ви врятуєте кожного полоненого, ваша мета – знищити ворожий табір, знайшовши приховані вибухові схованки. Вторинною метою є вилучення якомога більшої кількості цінних творів мистецтва та ювелірних виробів, перш ніж вони згорять під час вибуху. У грі Into the Eagle’s Nest загалом вісім рівнів, кожен з яких пропонує певну мету для досягнення. Повертайтеся до пройдених рівнів, щоб покращити свій високий результат.

Перша гра від Pandora

Перша гра Pandora’s поєднує стиль Gauntlet з декораціями Другої світової війни, а саме будівлею “Орлине гніздо”, яку командир використовує як свій штаб. Троє солдатів союзників потрапили в полон, і ви повинні проникнути на об’єкт, врятувати своїх хоробрих товаришів, зруйнувати будівлю і врятувати якомога більше викрадених мистецьких скарбів.

На вас чекає вісім рівнів, кожен з яких має певну мету місії. Деякі картини розвішані, інші знаходяться в ящиках, які потрібно спочатку вистрілити. Вибухівку потрібно збирати, а не стріляти. З обмеженою кількістю боєприпасів, охоронцями, ключами, які коштують дорого, і великою кількістю стратегічних схованок, підхід, що передбачає стрілянину з усіх гармат, є менш успішним, ніж спланований, виважений підхід.

Детальніше про гру

Під час Другої світової війни замок належить німецькому генералу. Цей замок наповнений нескінченними ворогами та іншими видами небезпеки, а також містить колекцію творів мистецтва, яка коштує цілий статок. “Ніхто не повинен йти туди, куди наважуються орли”, але ви підете.

Кажуть, що Into the Eagle’s Nest має зв’язок з відомим фільмом, але, схоже, це була просто гарна реклама гри, оскільки гра не має ніяких реальних зв’язків з фільмом, окрім “орлиного гнізда”, наповненого ворогами. Фільм називається “Куди сміють літати орли” (у головних ролях Клінт Іствуд і Річард Бертон), і можна сказати, що гра була натхненна цим фільмом. Отже, все просто і (майже) неможливо: ви один у ворожому замку і повинні пробитися назовні, а по дорозі зруйнувати замок і викрасти всю колекцію творів мистецтва. Жодна людина не може цього зробити, але ви не звичайна людина і точно не плануєте нею ставати.

Гра була створена для C64 і досі залишається одним з найскладніших шутерів в історії. Ви бачите все з висоти пташиного польоту. Екран розділений на дві частини, одна для самої гри, а інша для інформації, такої як KEYS (кількість ключів, які ви носите з собою), AMMO (не потрібно пояснювати) і HITS (кількість влучень, яких ви зазнали). Німці не стріляють (?!), хоча вони носять зброю, але можуть влучити в вас, коли будуть занадто близько. Навіть тоді ви не побачите, як вони влучать у вас, вони просто стоятимуть поруч, поки кількість влучень зростає. Ви можете витримати до 99 ударів, після чого помрете. Не думайте, що у вас багато енергії. Хоча вони не стріляють, вас набагато більше, ворог буде кидатися на вас, а їжа (для відновлення здоров’я) з’являється дуже рідко. Є багато боєприпасів, але ще більше ворогів.

По всьому замку ви знайдете ящики. Вистріливши в ящик, ви відкриєте його. Більшість ящиків будуть порожніми, але інші містять предмети мистецтва або вибухівку. Це означає, що ви повинні бути обережними, коли “відкриваєте” ящик. Якщо ви випадково вистрілите в нього двічі, ви знищите предмет. Вистрілити у вибухівку набагато гірше – не намагайтеся робити це вдома. Існують також ключі та двері. Коричневі (дерев’яні) двері можна відкрити однією кулею, але для сірих (металевих) вам знадобиться ключ.

Into the Eagle’s Nest – дуже складний екшен і рекомендується всім справжнім любителям стрільби, оскільки вам, ймовірно, знадобиться деякий час, щоб його пройти. Вона, безсумнівно, може доставити багато задоволення. Якщо ви граєте в екшн, то вам варто спробувати цю гру. Якщо ви вважаєте себе справжнім хорошим гравцем в екшн, то “Орлине гніздо” – це справжній виклик. Чи зможете ви “піти туди, куди ніхто не наважується” і досягти успіху?

Висновки

Можливо, найкраще описана як Wolftenstein 3D з перспективою зверху вниз, Into The Eagle’s Nest не є ані такою захоплюючою, ані революційною, як ця класика, хоча вона втілює той самий елемент головоломки “знайди ключі, щоб відчинити двері”, змішаний зі стандартним геймплеєм “стріляй у все, що потрапляє в поле зору”, який буде знайомий кожному шанувальнику аркадних ігор. Перспектива зверху вниз сильно обмежує анімацію персонажів до ривкових, дуже блокованих рухів, і робить всіх ворогів ідентичними. Найгірше те, що в грі просто занадто багато ворогів і занадто мало боєприпасів, що робить гру неможливою для всіх, окрім найдосвідченіших геймерів. Тримайтеся подалі від цієї гри, якщо ви легко розчаровуєтеся в іграх такого типу, і просто пограйте в Wolfenstein 3D, якщо у вас сверблять руки відчиняти двері в екшенах 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *